İslami Cihad'dan Filistin davası için 'bölgesel koalisyon' çağrısı

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, İşgalci İsrail ve ABD'nin Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen planlarına karşı koymak için bölgesel koalisyon kurulması çağrısında bulundu.

İslami Cihad'dan Filistin davası için 'bölgesel koalisyon' çağrısı

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale'nin, her yıl ramazan ayının son cuma gününe denk gelen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yaptığı konuşma İslami Cihad'ın internet sitesinde yayımlandı.

Nehale, konuşmasında, "İşgalci İsrail ve ABD'nin Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen planlarına hep birlikte karşı koymada büyük bir kuvvet oluşturmak için bölgesel güçlerle en geniş koalisyon kurulması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması adını verdiği sözde Orta Doğu barış planının temsil ettiği tüm projelere mutlaka karşı konulması gerektiğini vurgulayan Nehale, "Filistin'deki tarihi haklarımızı yok edecek kararlar üzerinde birleşmeyeceğiz. Düşmanla uzlaşma ve onun dayattığı şartlar altında birlikte yaşama konusunda birleşmeyeceğiz." diye konuştu.

Nehale, Filistin direnişinin özgürlüğü ve onuru elde etmek için alternatifi bulunmayan, uzun ve zahmetli doğru yoluna devam ettiğini aktardı.

AA