Hamburg Vahdet Camii'nde yılın ilk teravih namazı kılındı

Almanya'da ibadethanelerin açılmasına izin verildikten sonra, Hamburg kentinde gurbetçilerin yoğun olarak gittiği Vahdet Camii'nde Kadir Gecesi sosyal mesafe kurallarına ve tedbirlerine dikkat edilerek ihya edildi.

Hamburg Vahdet Camii'nde yılın ilk teravih namazı kılındı
Hamburg Vahdet Camii'nde yılın ilk teravih namazı kılındı
Hamburg Vahdet Camii'nde yılın ilk teravih namazı kılındı

Almanya genelinde camilerde 9 Mayıs'tan itibaren sıkı kurallar getirilerek namaz kılınmasına izin verilmişti.

Hamburg´da muhacir ve gurbetçilerin yoğunlukta gittiği Vahdet Camii ve SV Vahdet Spor ve Egitim Merkezi'nde sosyal mesafeye dikkat ederek bu yılın ilk teravih namazı kılınıp Kadir Gecesi cemaatle beraber ihya edildi.

Camilerde sosyal mesafe kuralı gereği sınırlı sayıda kişi cami içerisine alındı. Yaklaşık 50 kişinin camiye alındığı Kadir Gecesinde, teravih namazı öncesi kısa bir sohbet yapıldı. Cami imamlarından Molla Abdulkadir Aydın, Kadir Suresini okuyarak kısa bir tefsirini yaptı. Molla Abdulkadir konuşmasında, 'Kur'an-ı Kerim Levhi Mahfuz'dan tüm olarak Beyt-ül İzze diye bilenen, o izzet evine yani dünya semasına indi. Sonrasında ayet ayet, peyder pey Mekke'de ve Medine'de Peygamber (S.A.V)'e 23 yıl içerisinde vahiy olundu. Ben bugün size dininizi tamamladım ayeti ile artık vahy kesilmiştir.' dedi.

Konuşmasının devamında Molla A.Kadir, 'Allah (C.C) bize bu geceyi nasip etmiş. Bu geceyi en güzel bir şekilde ihya edelim. Bin aydan hayırlı bir gecenin içindeyiz. Bu gecede Rabbimizin emri ile melekler fevc fevc yeryüzüne iniyor ve fecr doğana kadar bu melekler bu geceyi ihya eden müminleri izliyor ve hatta onlarla beraber bu geceyi bareber ihya ediyorlar.

Kim bu geceyi sevabını Allah'ten bekleyerek ihlasla ihya ederse geçmiş günahları aff olur. Bu gecenin kadrini ve kıymetini bilerek ihya edelim. Bu gece sahura kadar biraz uykusuz kalalım, kendimizi biraz yoralım. Bu gece bol bol dua edelim, bu gecenin sevabından Rabbim bizi mahrum bırakmasın. Cenab-ı Allah ibadetlerimiz ve oruçlarımızı kabul etsin. Mutlaka fakirlere yardım ediyorsunuz, biraz daha cömert olalım, biliyorsunuz cennet kapılarını cömertler açar. Bunun için hayırlarımızı artırmaya çalışalım. Son olarakta bu salgın hastalığın kalkmasın Rabbimden diliyorum.' diyerek konuşmasını sonlandırdı.