İslami Cihad ve FHKC'den ihanet anlaşmasına sert tepki

BAE ve İşgalci İsrail arasında varılan normalleşme anlaşması İslami Cihad ve FHKC tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

İslami Cihad ve FHKC'den ihanet anlaşmasına sert tepki

İslami Cihad Hareketi, BAE ile İşgalci İsrail arasındaki normalleşme için "boyun eğme" ve "teslim olma" ifadesini kullandı.

Hareketin Sözcüsü Davud Şihab, "İşgalci İsrail'le normalleşme, boyun eğme ve teslim olmadır. Atılan bu adım, çatışmanın gerçeklerini değiştirmeyecek, aksine işgal yönetimini daha da terörist bir yapıya dönüştürecektir." diye konuştu.

İki ülke arasındaki normalleşme anlaşmasını kınayan Şihab, anlaşmanın ayrıca, İşgalci İsrail hükümetini içine düştüğü krizlerden kurtarma amacı taşıdığına dikkati çekti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), BAE ile İşgalci İsrail'in normalleşme anlaşmasını Filistin halkının sırtına saplanmış bir hançer olarak nitelendirdi.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, BAE ile İşgalci İsrail'in normalleşme anlaşmasının Arap milletine karşı yeni bir komplo olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"BAE ile İşgalci İsrail'in normalleşme anlaşması Filistin halkının sırtına saplanmış bir hançerdir. Bu kez BAE'nin onayıyla daha saldırgan bir savaşın ve topraklarımızda siyonizm, Yahudileştirme ve yerleşim birimlerinin genişlemesinin yolu açılacak."

Açıklamada, başta BAE'nin İşgalci İsrail'de büyükelçilik binasının inşası olmak üzere iki ülke arasındaki anlaşmanın Arap milletine karşı bir tehdit, Filistin halkına karşı da düşmanca bir adım olduğu vurgulandı.

AA