İslami Cihad, tüm Filistinli gruplara 'ulusal uzlaşı' çağrısı yaptı

İslami Cihad'ın önde gelen isimlerinden Nafiz Azzam Filistin davasının muhafaza edilmesi ve meşru haklarının korunması için gruplar arasında vahdetin oluşturulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, Filistin’in içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmenin yolunun tam bir ulusal stratejiden geçtiğinin altını çizdi.

İslami Cihad, tüm Filistinli gruplara 'ulusal uzlaşı' çağrısı yaptı

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Nafiz Azzam, tüm Filistinli gruplara, yapılması kararlaştırılan genel seçimlerin ayrıntılarını ele almak üzere önümüzdeki hafta Kahire’de gerçekleştirilecek diyalog görüşmelerinde ulusal fikir birliği ve ortak bir program üzerinde ittifak etme çağrısında bulundu.

Son gelişmelerle alakalı değerlendirmelerde bulunan İslami Cihad yetkililerinden Azzam, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) tüm ulusal ve İslami grupları içerecek şekilde yeniden yapılandırılması başta olmak üzere birçok önemli sorunun halledilmesi gerektiğini ve söz konusu seçimlerin bunların yanında küçük bir adım olduğunu vurguladı.

İslami Cihad'ın önde gelen isimlerinden Azzam Filistin davasının muhafaza edilmesi ve meşru haklarının korunması için gruplar arasında vahdetin oluşturulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, Filistin’in içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmenin yolunun tam bir ulusal stratejiden geçtiğinin altını çizdi. Azzam, Filistin halkının hedeflerini hayata geçirmek üzere bütün bölünmüşlüklerin geride bırakılmasının zaruri olduğunu da ifade etti.

Filistinlilerin varlığını tehdit eden tehlikelerin sayılamayacak kadar çok olduğuna işaret eden Azzam, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın döneminde sorunların katlanarak arttığını kaydetti.

Hamas ile Fetih hareketleri, Filistin'in kapsamlı ulusal diyalog görüşmelerinin 8 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayacağını duyurdu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da başkanlık ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi geçen ay imzalamıştı.

Diğer taraftan Filistinli araştırmacılar ve siyasi uzmanlar, Hamas ve Fetih hareketlerinin olumlu tutumları çerçevesinde seçimlerin gerçekleşme olasılığını, siyasi gruplar arasındaki sorunların aşılması için bir fırsat olarak görüyor.

Palinfo