İslam'a düşmanı Naseem, mahkeme salonunda öldürüldü

Pakistan'ın Peşaver kentinde, dine hakaret suçundan yargılanan Tahir Ahmad Naseem, duruşma salonunda vurularak öldürüldü.

İslam'a düşmanı Naseem, mahkeme salonunda öldürüldü

Kendisini peygamber ilan eden ve yayınladığı görüntülerde İslam'a hakeret eden Tahir Ahmet Naseem, sabah yapılan duruşma sırasında öldürüldü. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Naseem'in mahkeme sıraları üzerindeki cansız bedeni görülüyor.

Eylemi gerçekleştiren kişi olay yerinde tutuklandı. Tutuklanan kişi olay yerindeki insanlara seslenerek öldürdüğüm bu adam İslam düşmanıydı bu yüzden onu öldürdüm.

Naseem ilk olarak, Peşaverli medrese öğrencisi Awais Malik tarafından suçlanmıştı. Naseem ABD'de yaşarken, internet üzerinden Malik ile görüşmeye başlamışlardı.

Malik BBC'ye yaptığı açıklamada, daha sonra Naseem ile Peşaver'deki bir alışveriş merkezinde buluşup, din hakkındaki görüşlerini tartıştıklarını ve daha sonra polise şikayette bulunduğunu söyledi.

Eylemi gerçekleştiren Müslümanın adının Khalid olduğu ve neden mahkeme binasına silah getirdiğinin bilinmediği açıklandı.

Naseem, Pakistan'da Ahmedi tarikatının üyesi olarak doğdu. Ancak daha sonra bu tarikatı terk etip, kendisini peygamber ilan ettiği belirtildi.

Pakistan'da dine hakaret suçuna ölüm cezası verilebiliyor. Henüz bu suçtan kimse infaz edilmedi.

BBC