İslam İşbirliği Teşkilatından BMGK'ya İşgalci İsrail'in ilhak planını engelleme çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini ilhak planının engellenmesi için hareket geçmeye ve İşgalci İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatından BMGK'ya İşgalci İsrail'in ilhak planını engelleme çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) ilhak planının engellenmesi için hareket geçmeye ve İşgalci İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Teşkilattan yapılan yazılı açıklamada, İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin'in, BMGK üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile Orta Doğu Dörtlüsü (BM, ABD, Avrupa Birliği ve Rusya) üyelerine mesaj gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, BMGK'dan, "İşgalci İsrail'in ilhak planlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve İsrail'in yasa dışı tüm uygulamaları sonlandırmaya zorlanması" istendi.

Açıklamada ayrıca barış fırsatlarının kurtarılabilmesi, iki devletli çözüme ulaşmak ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin egemenliğini somutlaştırmak amacıyla siyasi sürecin devam edebilmesi için çok taraflı uluslararası gözetimde acilen bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.

AA