İslam Emirliği Kabil Polis Şefi Sözcüsü: Başkentte suçlar büyük oranda azaldı

Kabil polis şefi sözcüsü Halid Zadran, şehirdeki suç ölçeğinin büyük ölçüde azaltıldığını belirterek, güvenliği daha da artırmak için çabaladıklarını vurguladı.

İslam Emirliği Kabil Polis Şefi Sözcüsü: Başkentte suçlar büyük oranda azaldı

Emperyalist ABD’nin işgali döneminde büyük bir suç merkezi haline gelen başkent Kabil’de huzur ortamı yeniden tesis edilmiş durumda.

İşgalcilerin Taliban tarafından ülkeden kovulmasının ardından kurulan İslam Emirliği’nin ülkenin yeniden imarına ve güven ortamına yönelik attığı ciddi adımlar meyvesini vermeye başladı.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan Kabil polis şefi sözcüsü Halid Zadran, yapılan çalışmalar sonucu suç oranını ciddi şekilde azaltıldığına dikkat çekerek, şehri daha da güvenli bir hale getirme mücadelesi erdiklerini vurguladı.

Zadran, "Son bir ayda Kabil Polisi hırsızlıkla suçlanan 42 kişiyi, araba soygunuyla suçlanan 17 kişiyi, silahlı soygunla suçlanan 9 kişiyi ve hırsızlıkla suçlanan diğer 13 kişiyi Kabil'de tutukladı" dedi.

Kabil'de hâlâ bazı suçlar işleniyor ama eskisi kadar değil” diyen başkent Kabil sakinlerinden Muhammed Nasir isimli bir Afganlı, "İslam Emirliği'nden suçları tamamen ortadan kaldırmasını istiyoruz" dedi.

Kabil polis merkezi şefi, şehrin farklı polis bölgelerinde profesyonel eğitim almış yüzlerce kişinin görev yaptığını ve ciddi suçluların tutuklanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.