“İşgalle uzlaşmanın hiçbir siyasi karşılığı veya boyutu yok”

Direnişin 2014'tekinden kat kat daha güçlü olduğunu belirten Hamas liderlerinden Yahya Es-Sinvar, "İşgalle uzlaşmanın hiçbir siyasi karşılığı veya boyutu yok." dedi.

“İşgalle uzlaşmanın hiçbir siyasi karşılığı veya boyutu yok”

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Gazze bölgesindeki lideri Yahya Es-Sinvar, işgalciyle uzlaşmanın hiçbir siyasi karşılığının veya boyutunun olmadığını ve uzlaşma ile esirlerin değişimi meselesi veya direnişin silah hazırlığı yapması ve kullanması meselesi arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını söyledi.

Direniş ile işgal arasında uzlaşma olarak adlandırılan konuda genel hatlarda bazı tespitler yapıldığını aktaran Sinvar, ancak bunların doğrudan görüşmelerle değil, aracılar yoluyla olduğunu ifade etti.

Sinvar, bugün Gazze şehrinde ulusal istişare buluşması münasebetiyle yaptığı konuşmada, uzlaşmaların birlik ve ortaklığın alternatifi olmadığını vurguladı.

Sinvar, "Filistinlilerin direniş haklarından değil, bunun özellikle de Batı Yaka bölgesinde ne şekilde olacağından söz ediliyor. Dönüş yürüyüşlerinin durdurulmasından da söz edilmiyor. Parmaklarımız tetikte durmaktadır ve halkımızı savunmak için tetiğe basılı duracak. Onun için kalkan ve kılıç olacağız." ifadelerini kullandı.

Sinvar, elektrik sorunlarının çözümü konusunda bazı maddeler üzerinde anlaşma olduğunu, özellikle elektrik üretimi için istasyonlara yakıt ithal edilmesi, işgalciler tarafından elektrik hatlarının gelmesi, elektrik üretimi için gaz hattı oluşturulması, güneş enerjisi üretiminde kullanılacak araçların sokulması konusunda bazı anlaşmalar sağlandığını belirtti.

Gazze'deki direnişin bugün 2014'teki durumundan onlarca kat daha güçlü olduğunun altını çizen Sinvar, "Bize savaşı dayatırlarsa ben inanıyorum ki işgalciler sadece Gazze çevresinde değil, Asdud, Nakab, Askalan ve Tel Aviv'de de yerleşim merkezlerini boşaltmak zorunda kalabilir. Benim bu kesin sözümü bir yana not edin." şeklinde konuştu. (İLKHA)