İşgalin 291. gününde Gazze'de yaşananlar

Siyonist işgalci İsrail, Gazze Şeridi'nde 291 gündür soykırım suçu işlemeye devam ediyor. Onlarca hava saldırısı ve topçu ateşiyle sivillere karşı katliamlar sürdürülüyor.

İşgalin 291. gününde Gazze'de yaşananlar

İşgalciler, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırılarını ve yoğun bombardımanını sürdürüyor. Evler, kamplar, sokaklar hedef alınarak, onlarca kişinin şehid olmasına veya yaralanmasına neden oluyor.

İşgalciler, 7 Mayıs'tan bu yana geniş çaplı olarak Refah mahallelerine kara işgalini sürdürmekte, Gazze'nin çeşitli mahallelerine havadan ve topçu ateşi eşliğinde girerek korkunç katliamlar gerçekleştirmekte, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde açlık çemberi genişlemekte, yardımların girişinin engellenmesi ve piyasadaki malların tükenmesi ile açlık büyümektedir.

Bir genç, Han Yunus'un doğusunda Beni Süheyla Kavşağı'nda işgalci keskin nişancının kurşunuyla vurularak şehit oldu.

Bir vatandaş, bu sabah Han Yunus'un batısındaki Es-Satr bölgesine yapılan işgal bombardımanında şehid oldu.

Sivil savunma ekipleri, Refah'ın kuzeyinde, El-Haşşaş Mahallesi'nde bir insansız hava aracıyla hedef alınarak vurulan iki şehidin cesetlerini çıkardı.

Bu sabah Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat Kampı'nın kuzeydoğusundaki Ed-Dave bölgesinde yaşayan bir vatandaş, işgalin insansız hava aracından açılan ateş sonucu bacak kısımlarından iki mermiyle yaralandı.

Bu sabah, Han Yunus'un doğusundaki Beni Süheyla'da dün gece evi hedef alınan Semmur ailesinden bir şehit, Nasır Hastanesi'ne ulaştı.

Dün gece işgalcilerin bombaladığı Gümrük Bölgesi'ndeki Şerab ailesinin evinden iki şehid ulaştı.

On binlerce insan, Han Yunus'un doğusundan ateş altında kaçmak zorunda kalarak geceyi sokaklarda geçirdi. İşgal topçuları, Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah'ın batısındaki Suudi Mahallesi ve Tellu's-Sultan bölgelerini bombaladı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyru'l-Belah'ta, Bekr ailesinin evine yapılan saldırıda birçok Filistinli yaralandı.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü sözcüsü, Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde, El-Mağribi Caddesi'ndeki Ed-Daye ailesinin evine yapılan bombardımanın ardından kurtarma ekiplerinin sekiz şehidin cenazesini çıkardığını söyledi.

Ayrıca, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Cebaliya Kampı'ndaki Celhum ailesinin evine yapılan saldırıda da dört kişinin şehit edildiği bildirildi.