İşgalciler Ramazan ayının başından bu yana 34 Filistinliyi alıkoydu

Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Şam Kapısı önünde toplanan Filistinlilerden 5 kişiyi daha alıkoyarken, Ramazan'ın başından itibaren Babu'l-Amud bölgesinde işgal çetesinin 33 genci ve bir çocuğu alıkoyduğu belirtildi.

İşgalciler Ramazan ayının başından bu yana 34 Filistinliyi alıkoydu

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te işgal çetesinin saldırganlığı devam ediyor.

İftar vaktinin ardından, Eski Şehir'in sembolik girişi Şam Kapısı çevresinde toplanan Filistinlilere saldıran işgalciler, üç genci ve bir çocuğu daha alıkoydu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre ise, işgal altındaki Kudüs'te "makdisi" diye isimlendirilen kalıcı oturum statüsündeki 5 Filistinli alıkonuldu.

Bazı Filistinliler ve işgal çetesi arasında çatışmalar yaşandığı belirtilirken, işgal çetesi, Filistinlilere cop ve biber gazıyla müdahale etti.

Filistinlilerin arasına karışan ve arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle eden bazı siyonistlerinde, işgal çetesinin sözde polisine yardım ettiği belirtildi.

İşgal çetesinin ayrıca basın mensuplarına da saldırdıkları ve onları da olay yerinden uzaklaştırmaya, olayları görüntülemelerini engellemeye çalıştıkları ifade edildi. 

Son alıkonulan Filistinlilerle bareber, Ramazan'ın başından itibaren Babu'l-Amud bölgesinde meydana gelen olaylarda işgal çetesinin 33 genci ve bir çocuğu alıkoyduğu, bunlardan çok az bir kısmının serbest bırakıldığı belirtilirken, diğerlerinin alıkonulmaya devam edildiği açıklandı.