İşgalci Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya Pesah Bayramı baskını

Siyonist Yahudiler, Mısır'da kölelikten kurtarılan İsrailoğullarının göç hikâyesini anlatan Pesah Bayramı bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İşgalci Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya Pesah Bayramı baskını

Yahudi gasıplar, Talmudik ritüellerini gerçekleştirmek için Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e girdi.

Siyonist işgalciler, sözde polislerin koruması altında kışkırtıcı turlar ve Talmudik ayinleri gerçekleştirdi.

Siyonist Yahudilerce Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'nde nöbet tutmaya başlamıştı.

Çok sayıda siyonist işgal rejimi sözde polisi, gece saatlerinde Mescid-i Aksa'da işgale karşı nöbet tutan ve ibadet eden Filistinlilere saldırdı.

Önce Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren siyonist işgalciler, daha sonra Kıble Mescidi'ne girerek içeride ibadet eden Müslümanların burayı terk etmesini istedi.

Mescidi terk etmek istemeyen Filistinliler darp edildi.

İşgalciler, Kıble mescidi içine yoğun bir şekilde gaz ve ses bombası attı. Mescitte ibadet eden bazı Müslümanlar yaralandı.

Baskınlarda, onlarca kişi yaralandı, Kıble Mescidi'ne sığınan 200'den fazla kişi alıkonuldu.

İşgalciler, Mescid-i Aksa'ya gece yarısı şiddet kullanarak düzenlediği baskının ardından sabah namazından sonra ikinci kez baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskın sırasında koruyor.

Mescid-i Aksa, işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan sözde barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak işgalci gasıplar, 2003'ten bu yana polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor.