İşgalci İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti

Siyonist işgal güçlerinin 24 saat içinde Suriye'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği ikinci saldırı ile birlikte toplamda 15 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İşgalci İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamaya göre İşgalci İsrail'in 28 Haziran Pazar günü Suriye'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği hava saldırısında dokuz kişi hayatını kaybetti. Saldırının Suriye'nin doğusunda bir askeri mevkiyi hedef aldığı haber verildi. Bu saldırının siyonist işgal güçlerinin 24 saat içinde Suriye'ye yönelik olarak gerçekleştirdiği ikinci saldırı olduğu bildirildi.

Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada Siyonist İsrail'e ait olduğu tahmin edilen uçakların Irak sınırındaki El-Bukemal şehrinin kırsal kesiminde bulunan bir askeri mevkiye saldırı düzenledikleri ve toplam 9 kişinin yaşamını yitirdiği, bunlarla birlikte son 24 saat içinde gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 15'e yükseldiği, bundan önceki saldırının da dün gece saatlerinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada yaşamını yitirenler arasında Suriye vatandaşlarının yanı sıra Suriye vatandaşı olmayanların da bulunduğu ve yaralılardan bazılarının durumlarının da ağır olduğu,  saldırıda bazı yerlerin de tahrip edildiği ifade edildi.

Palinfo