İşgalci İsrail'in ilhak planı Hollanda’da protesto edildi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da toplanan yüzlerce kişi, Siyonist İsrail yönetiminin işgali altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto etti.

İşgalci İsrail'in ilhak planı Hollanda’da protesto edildi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da toplanan ve aralarında Filistinlilerin yanı sıra Hollanda vatandaşlarının da olduğu yüzlerce gösterici, Siyonist İsrail rejiminin işgali altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını protesto etti.

Protestoya katılan göstericiler, Siyonist İsrail’in Filistinlilere karşı sürekli işlediği suçları ve Filistin topraklarını ilhak etmek suretiyle dünyanın farklı yerlerinden toplanan Yahudiler için inşa edilen yerleşim alanlarını genişletme politikalarını kınayan sloganlar attı..

Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik izlediği baskıcı ve ırkçı politikalarla yüzleşmek için çağrıda bulunan göstericiler, Donald Trump başkanlığındaki ABD yönetiminden, Filistin halkının meşru hakları pahasına İsrail rejimine verdiği desteği durdurmasını istediler.

Göstericiler, başta Filistin olmak üzere dünyadaki her türlü ırkçılığa karşı sloganlar attılar. Amerikada işlenen ırkçı cinayet ve baskıların yıllardır Filistin halkına İşgalci İsrail tarafından uygulandığı ve maalesef dünyadaki tepkilerin yetersiz olduğu dile getirildi. Diğer yandan göstericiler, farklı grup ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaptığı konuşmalara, "Özgür Filistin" ve "Artık yeter" sloganlarıyla destek verdi.

Başkent Amsterdam'da toplanan kalabalık, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat etti.