İşgalci İsrail'in Başbakanı Bennet Moskova'da Putin ile görüştü

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İşgalci İsrail'in Başbakanı Naftali Bennett ile Kremlin’de görüştüğünü bildirdi.

İşgalci İsrail'in Başbakanı Bennet Moskova'da Putin ile görüştü

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in Bennet ile Kremlin Sarayı’nda görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Devam eden görüşmenin içeriğine yönelik bilgi veren Peskov, “Ukrayna etrafındaki durum müzakere ediliyor.” dedi.

Peskov, görüşme sonunda basına açıklama yapılmasının planlanmadığını da dile getirdi.

Siyonist Rejimin Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Bennet'e, tercüme görevini de üstlenecek İşgalci İsrail'in İskan ve İnşa Bakanı Ze'ev Elkin'in yanı sıra, Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Eyal Holata, Başbakanlık Diplomatik Danışmanı Shimrit Meir ve Başbakanlık Sözcüsü Matan Sidi'nin eşlik ettiği aktarıldı.​​​​​​​

İşgalci İsrail'in Başbakanı, Putin ile Moskova'da görüşmesinin ardından Zelenskiy ile telefonda konuştu

Naftali Bennett, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüşmesinin ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda konuştu.

Konuyla ilgili İşgalci İsrail'in Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Bennett ve Zelenskiy'in görüşmesine ilişkin ayrıntılara yer verilmedi.

Bennett, Ukrayna'yı görüşmek üzere Rusya ve Almanya ziyaretinde

İşgalci İsrail'in Başbakanı Bennett, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere sürpriz bir ziyaretle Moskova'ya gitti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin ile Bennett'in Kremlin Sarayı’nda görüşmede “Ukrayna etrafındaki durumu müzakere ettiklerini” kaydetmişti.

İsrailli siyasi bir kaynak, Bennett'in Kremlin'de Putin ile yaklaşık üç saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini aktarmıştı. Bennett'in ABD, Almanya, Fransa ile koordinasyon içinde olduğu, Ukrayna ile diyaloğunun devam ettiği paylaşılmıştı.

Bennett, Moskova'da Putin ile yaklaşık üç saat görüşmesinin ardından Alman Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşmek üzere Berlin'e hareket etti.

Bennett'in Moskova'dan Berlin'e doğru yola çıktığı ve Almanya'da Şansölye Scholz ile görüşeceği belirtildi.