Avrupa Yetim Eli tarafından Somaliland’da inşa edilen ‘Ümmet-i Muhammet Camii’nin açılışı yapıldı

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Afrika kıtasının doğusunda yer alan Somaliland’da hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen “Ümmet-i Muhammet” Camii’nin açılışı yapıldı.

Merkezi Almanya’da bulunan, yetim, öksüz ve muhtaçlara el uzatan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, ihtiyaç sahiplerinin olduğu farklı coğrafyalarda yaptığı gıda, giyim, afet ve acil durum yardımları, su kuyusu ve yetimbarınakları gibi iyilik projelerinin yanı sıra cami ve Kur’an Kursu inşa ederek ihya çalışmalarına da katkı sunuyor.

Cami ve Kur’an Kursu yokluğundan dolayı dini vecibelerini yerine getirmekte zorlanan, başta Afrika olmak üzere farklı İslam beldelerinde Müslümanlara ibadethaneler açmaya etmeye devam eden Avrupa Yetim Eli, son olarak Afrika kıtasının doğusunda yer alan Somaliland’da hayırseverlerin desteğiyle “Ümmet-i Muhammet” Camii’ni inşa etti.

Avrupa Yetim Eli tarafından yapılan açıklamada, “Afrika'nın doğusu Somaliland'da inşa ettiğimiz ‘Ümmet-i Muhammet Camii’nin açılışını hayırseverlerimizin destekleriyle gerçekleştirdik. İslam ümmetine hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Yardım ve inşa hizmetlerine devam edeceklerini söyleyen yetkililer, “Hayırseverlerin yaptıkları bağışlarla  ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmanın ve başta Afrika olmak üzere İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde, ibadethane ve yetimhane gibi inşa faaliyetlerini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” denildi.