İşgalci İsrail’i destekleyen Kanadalı milletvekilleri camilerde iyi karşılanmayacak

Kanada’daki birçok İslami kurum, Ramazan ayı yaklaşırken bu ülkenin parlamento üyelerinin, Gazze’deki savaşın derhal sona ermesini talep etmemeleri halinde camilere girmelerine izin vermeyeceklerini açıkladı.

İşgalci İsrail’i destekleyen Kanadalı milletvekilleri camilerde iyi karşılanmayacak

Kanada News24’ün haberine göre, Kanada’da Müslüman gruplar ve çok sayıda yerel cemaat, Parlamento üyelerini, Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulunmadıkça, BM’nin yardım kuruluşu için fonun yeniden sağlanmasını talep etmedikçe ve işgalci Siyonist rejim kınamadıkça camilerinde iyi karşılanmayacakları konusunda uyarıyor.

Kanada Ulusal Müslüman Konseyi üyeleri ve bu ülkedeki bazı ünlü camiler tarafından imzalanan açık mektupta, bu taahhütleri açıkça reddeden temsilcilerin Müslümanların toplantılarında konuşma yapmasına izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Ayrıca Ramazan ayının insanlığın ayı olduğu ve bu yıl, her zamankinden daha fazla, yalnızca insanlığa bağlılığı paylaşan temsilcilerin camilerde cemaate hitap edebilecekleri kaydedildi.

Mektupta ayrıca milletvekillerinin İşgalci İsrail’e silah ve askeri teçhizat akışına karşı çıkmaları ve Kanadalıların misilleme korkusu olmadan Filistin halkıyla dayanışma gösterme hakkını savunmaları gerektiği vurgulanıyor.