İşgalci İsrail’de düzenlenen eylemlerde 3 kişi öldürüldü: 2’si yerleşimci kadın militan

Batı Şeria ve Tel Aviv'de işgalcilere yönelik düzenlenen eylemlerde, 3 kişi ölürken toplamda 8 kişi de yaralandı.

İşgalci İsrail’de düzenlenen eylemlerde 3 kişi öldürüldü: 2’si yerleşimci kadın militan

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin El-Ağvar mıntıkasında yahudi yerleşimcilere ait bir aracı hedef alan silahlı saldırıda iki yerleşimci kadın öldürülürken, üçüncü kadın da ağır yaralandı. 

Siyonistlere ait Yediot Ahranoot gazetesinin yayınladığı habere göre El-Ağvar bölgesinde Tubas'ın doğusunda gerçekleştirilen silahlı saldırıda iki yerleşimci kadın öldürülürken üçüncü bir kadın da ağır yaralandı. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarında eylemin iki kişi tarafından gerçekleştirildiğinin ve eylemden sonra bölgeden uzaklaşmayı başardıklarının tespit edildiğine dikkat çekildi.

Öldürülen iki kadın... Resmi olarak yahudi yerleşimci ama gerçekte işgal rejiminin kadın militanları

 Tel Aviv'de arabalı ve silahlı saldırı

İşgalci İsrail'in basınındaki haberlere göre, eylemci Tel Aviv merkezindeki sahil yolunda aracıyla ilerlerken ateş açmaya başladı ve bir kişiyi öldürdü. Hayatını kaybeden kişinin İtalyan bir turist olduğu aktarıldı.

İşgalci İsrail polisinin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Tel Aviv'deki yürüyüş yolunda bir araç yayalara çarptı. Yakınlardaki polis memurları, sesi duyarak devrilmiş araca doğru gidip eylemciyi vurdukları açıklandı.

Silahlı saldırı ve araçla ezme eyleminde bir turistin öldüğü, üçü hafif toplam 7 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Sosyal medyada, İşgalci İsrail polisinin yol kenarında devrilmiş bir araca doğru ateş açtığı görüntüler paylaşıldı.