'İşgalci İsrail ile uzun vadeli ateşkes söz konusu değil'

Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye, İşgalci İsrail ile Gazze'de uzun vadeli bir ateşkes anlaşmasına varılmadığını söyledi.

'İşgalci İsrail ile uzun vadeli ateşkes söz konusu değil'

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki Başkan Yardımcısı Halil El-Hayye, Hamas’a uzun süreli ateşkes teklifi gelmediğini ve böyle bir konunun hareket içinde tartışılmadığını belirterek, hiçbir akıllının uzun süreli bir ateşkesi kabul etmeyeceğini söyledi.

Filistin El-Yevm kanalında dün akşam yayınlanan programa katılan El-Hayye, “Uzun süreli ateşkesi iki kesim gündeme getiriyor. Birincisi işgal rejimi, ikincisi Oslo Anlaşması’yla kurulan Filistin Yönetimi’ne bağlı kişiler” dedi.

Uzun süreli ateşkesin Hamas’ın ve diğer direniş gruplarının tavrının üzerinde sis perdesi oluşturmak amacıyla gündeme getirildiğini kaydeden El-Hayye, işgal rejiminin kısa süreli basit bir ateşkese dahi uymadığına dikkat çekti.

İşgal rejimi yerinde sayarken hiçbir akıllı insanın uzun süreli ateşkesi kabul etmeyeceğini dile getiren El-Hayye, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın devam etmesi halinde patlamanın kaçınılmaz olacağını bildirdi.

“Ablukanın bu şekilde devam etmesini kabul etmeyeceğiz” diyen El-Hayye, ablukanın devam etmesinin yol açacağı sonuçlardan ablukayı uygulayanların sorumlu olacağını belirtti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin Kahire’yi ziyaretine de değinen El-Hayye, ziyaretin Mısır’ın resmi davetiyle gerçekleştiğini ifade etti.

Palinfo