İşgalci çeteler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Bu sabah, aşırıcı siyonist yerleşimciler, işgal polisinin yoğun koruması altında Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İşgalci çeteler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgal altındaki Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca siyonist yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın yaptığını ve avlularında provokatif turlar düzenlediğini bildirdi.

Siyonistlerin, caminin doğu bölgesinde Talmudik ritüelleri ve duaları gerçekleştirdiği belirtildi.

İşgal polisi, Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere karşı önlemlerini sıkılaştırdı.

Mescid-i Aksa, 1967'deki işgalinden bu yana tanık olabileceği varoluşsal tehdidin doruğunda bulunuyor. Mübarek caminin, 3-24 Ekim arasındaki Yahudi tatil sezonunda kendisine yönelik en kötü saldırılarına maruz kalabileceği belirtiliyor.

Öte yanan Filistinlilerin Mescid-i Aksa'yı işgal ve siyonist  yerleşimcilerin meşum planlarından korumak için ziyaretlerini yoğunlaştırma çağrıları devam ediyor.

Çağrılarda, Kudüs halkının ve işgal altındaki Filistin iç kesimlerinin ve Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen tüm Batı Şeria halkının, işgalin Filistinlilere ve onların mukaddesatlarına karşı işlediği ciddi suçlara karşı burayı savunmak için seyahat etmesi gerektiği vurgulandı.

Mescid-i Aksa, taksim planını dayatmak ve buradaki statükoyu değiştirmek amacıyla siyonist yerleşimciler ve işgal polisi tarafından her gün bir dizi ihlal ve saldırıya maruz kalıyor.