İşgal rejimine karşı ‘direniş eylemleri’ devam ediyor

Siyonist işgal rejiminin son dönemlerde Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ve işgalci çetelerin düzenlediği provokatif ‘bayrak yürüyüşü’ sonrası Filistinli gruplarının yaptığı ‘direniş’ çağrılarıyla beraber işgal rejimine karşı yapılan eylemlerde artış olduğu belirtildi.

İşgal rejimine karşı ‘direniş eylemleri’ devam ediyor

Filistinli yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre son 24 saat içerisinde işgal hedeflerine yönelik birçok eylem gerçekleştirildi.

Başta Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te olmak üzere, siyonist rejim hedeflerine yönelik direniş eylemlerinde belirgin bir artış gözlendiği belirtildi.

Direniş güçlerinin, Cenin'deki El-Cabiriyyat Mülteci Kampı civarında işgal güçlerinin saldırılarına karşılık, el yapımı patlayıcılarla ve gerçek mermilerle karşı koyduğu aktarılırken, Cenin bölgesinde bulunan işgalci çetenin sözde askeri kontrol noktasına da silahlı eylem düzenlendiği belirtildi.

Kaynaklar; Nablus, Ramallah, Beytlahim, Kalkilya, Selfit ve bu bölgelere bağlı yerlerde işgal rejiminin Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği çeşitli saldırılara, direniş gruplarının karşı koyduğu ve işgalcilere karşılık verdiğini aktarırken, bazı bölgelerde şiddetli çatışmalar yaşandığı ifade edildi.

Filistin’nin başkenti Kudüs’te ise Silvan, Şuafat ve Kalendiya başta olmak üzere şehrin birçok noktasında işgalcilerin saldırıları, Filistinli direnişçi gençler tarafından püskürtüldü.

Heniyye: Direniş, işgali söküp atana dek devam edecek

Siyonist işgal rejiminin son dönemlerde Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ve işgalci çetelerin düzenlediği provokatif ‘bayrak yürüyüşü’ sonrası Filistinli gruplarının yaptığı ‘direniş’ çağrılarıyla beraber işgal rejimine karşı yapılan eylemlerde artış olması dikkat çekti.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) başta olmak üzere Filistinli direniş grupları, işgal rejimi ve yahudi gasıp çetelere karşı 'sahadaki birliğin' güçlendirilmesinin zorunlu olduğunu dile getirmiş, işgale verilecek en iyi cevabın ‘direniş faaliyetini artırmak’ olduğunu vurgulamışlardı.

Halid Meşal: Kudüs ve Aksa Müslümanlara ait buna kimsenin ortak olmasına izin vermeyeceğiz

İşgalci Yahudi gasıplar geçtiğimiz hafta, 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal etmeleri dolayısıyla provokatif "bayrak yürüyüşü" gerçekleştirmişti.

İşgalci siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın ve provokatif "Bayrak Yürüyüşü" nedeniyle Filistinliler Kudüs genelinde gösteriler düzenlemiş, Filistin Kızılayı, işgal rejimi sözde asker ve polisinin, Yahudi gasıp yerleşimciler ile beraber gerçekleştirdiği saldırılarda onlarca kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgalciler yapılan provokatif eylemlere karşı direnen onlarca Filistinliyide alıkoymuştu.

İşgal çetesi bu sabah saatlerinde de, 31 yaşında ki Gufran Harun Verasine isminde Filistinli kadın gazeteciyi ‘eylem teşebbüsünde’ bulunduğu iddiasıyla şehit etmişti.