İşgal rejimi ve yerleşimci çeteler mayıs ayında Batı Şeria'da 492 saldırı gerçekleştirdi

Irkçı Duvara Karşı Direnme Komitesi işgalci siyonistlerin ve yerleşimcilerin geçen mayıs ayında Filistin'in Batı Şeria bölgesine 492 saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

İşgal rejimi ve yerleşimci çeteler mayıs ayında Batı Şeria'da 492 saldırı gerçekleştirdi

İşgal ettiği topraklarda yaşayan Filistinlileri kendi öz vatanlarında mülteci konumuna getiren işgalci siyonistler, destek verdikleri işgalci yerleşimcilerle beraber yaptıkları saldırı ve gayri insani muameleleri gün geçtikçe artırıyor.

Yayınladığı raporda işgalci siyonistler ve yerleşimcilerin, mayıs ayında Batı Şeria topraklarına 492 saldırı düzenlediğini belirten Irkçı Duvara ve Yahudi Yerleşimine Direnme Komitesi, saldırıların bazılarının doğrudan bölgede yaşayan Filistinlileri hedef aldığını, bazılarının da onların arazilerini, ağaçlarını, evlerini ve mal varlıklarını hedef aldığını, zaman zaman yollarına barikatlar kurarak hareket alanlarını kısıtladığını ve saldırdığını belirtti.

Raporda, 45'i Filistinlilerin evini, ticari tesislerini veya gıda kaynaklarını yıkma, 54 tesisi veya gıda ürünü üretimi için kullanılan binayı yıkma, okul yakma, saldırılarının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Raporda insan yaşamı için önem arz eden ağaçların da kesildiğini aktaran komite, 2961 adet ağaç kesildi veya söküldüğünü, bunlardan 1929'unun zeytin ağacı, diğerlerini ise farklı meyve ağaçları olduğunu kaydetti.

Raporda, El-Halil'de bin 530, 2'nci sırada olan Nablus'ta 855 ağacın kesildiğini belirten komite, işgalci siyonistlerin mayıs ayında Kalkilya, Nablus, Cenin ve Ramallah vilayetlerinde, tamamen hukuksuz bir şekilde "el koyma" adıyla 152 dönüm araziyi çaldığını, Ayrıca Kalkilya ve Nablus'ta 14,5 dönem araziye el koyduğunu belirtti.