İşgal rejimi Filistinlilere saldırdı: Bir şehid, 75 yaralı

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da 16 yaşındaki Filistinli genç Gays Refik'i şehid etti. Nablus'ta çıkan olaylarda ise en az 75 kişi yaralandı.

İşgal rejimi Filistinlilere saldırdı: Bir şehid, 75 yaralı

İşgal güçlerinin, bazı yahudi gasıpların, Yusuf'un Kabri olarak isimlendirilen türbeye düzenlemeyi planladıkları baskında onları himaye etme maksadıyla, Nablus'a yaptıkları saldırı esnasında çıkan çatışmalarda bir çocuk şehit oldu 75 kişi de yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria'nın Nablus kentinde, siyonist işgal rejimi sözde askerleri tarafından başından vurulan 16 yaşındaki Gays Refik'in şehid olduğunu açıkladı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün akşamdan itibaren bölgeye, beraberlerinde bir askeri buldozer de bulunarak 30 araçla baskın düzenlediler. Baskın esnasında etrafa yağmur gibi mermi yağdırdıkları, ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları ifade edildi. 

Filistin Kızılay Örgütü ise Nablus'ta çıkan olaylarda 75 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kızılay'ın Nablus teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, olaylar sırasınra ekiplerinin 75 yaralıya müdahale ettikleri, içlerinde kafadan yaralananların ve durumları ağır olanların da bulunduğu belirtildi.