İşgal güçleri Kudüs’te Dr. Mey Afane'yi şehid etti

İşgal güçlerinin Doğu Kudüs'te 'araçla ezme ve bıçaklama girişiminde bulunduğu' iddiasıyla ateş açtığı Filistinli bir çocuk annesi Dr. Mey Afane şehitler kervanına katıldı.

İşgalci İsrail ordusu tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, vurulan kadının Hizma kontrol noktası yakınında önce araçla ezme girişiminde bulunduğu, ardından da araçtan inerek bıçaklı saldırı düzenlemeye çalıştığı iddia edildi.

Daha sonra İsrail işgal ordusu radyosu, hakkında herhangi bir ayrıntı vermeden Filistinli kadının şehid olduğu duyuruldu.

Filistin kaynakları ise şehidin Hizma beldesi girişinde aracını sürerken yanlışlıkla caddede askeri bir şeride geçtiğini belirtti.

Yerel kaynaklara göre, işgal istihbaratı şehidin babası Mey Afane'yı sorguya çağırdığı açıklandı.

Söz konusu şehid kadının Mey Afane olduğu ve kendisine ait Facebook sayfasından Ürdün'deki Mute Üniversitesi'nde ruh sağlığı alanında doktora yaptığı öğrenildi.

İşgalci İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı" veya "araçla ezme" girişimi iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürürken, insan hakları örgütleri İşgalci İsrail'i Filistinlilere karşı yargısız infaz yapmakla suçluyor.

Dr. Şehid Mey Afane

Yerel kaynaklar, şehidin işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Abu Dis kasabasından Dr. Mey Afane olduğunu, ruh sağlığı bozuk ve konuşma güçlüğü çeken çocukları tedavi etmek için bir merkezi olduğunu açıkladı.

Al-Quds Üniversitesi'nde (Ebu Dis) okuduktan sonra Ürdün'de eğitimini tamamlayan şehid, evli ve bir çocuk annesiydi. Aynı zamanda Eriha'daki Al-Istiklal Academy'de ders veriyordu.

Şehid, Facebook sayfasında Gazze'ye yönelik saldırı sırasında şunları yazmıştı: "Şehitlik ya da zafer olarak burada kalacağız."

Yine Seyfül Kudüs Savaşı sırasındaki ağlayan bir çocuk üzerine bir başka gönderide: "Ey küçüğüm, gözyaşların Zemzem suyundan daha temiz, biz mülteci ve yerinden edilmiş kişiler olarak anılmayı reddeden onurlu ve direnişçi bir halkız. Tüm dünya bunu görecek."