İşgal güçleri Gazze'de 30 Filistinliyi yaraladı

İşgal askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine müdahalesinde 30 Filistinli yaralandı.

İşgal güçleri Gazze'de 30 Filistinliyi yaraladı

Gazze'de bugün öğleden sonra Nekbe'nin 71. yıldönümü münasebetiyle Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü programı çerçevesinde düzenlenen milyonluk gösteri başladı. Bir yandan da Gazze'nin etrafına yığılan işgal güçleri göstericilere yönelik saldırılarını başlattılar. Şu ana kadar düzenlenen saldırılarda 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberlere göre şu ana kadar toplam 30 kişi işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralanırken, onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi.

Gazze ahalisi, Ablukayı Kırma ve Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Ulusal Heyeti'nin çağrısıyla öğleden sonra Gazze bölgesinin doğusunda, 1948'de işgal edilmiş bölgeyle sınıra yakın yerlerde kurulmuş dönüş çadırlarına toplanmaya başladı.

Diğer yandan siyonist işgal güçleri de Gazze çevresindeki askeri varlıklarını artırdılar. Sınır tellerine yakın yerlerdeki yolları da kapattılar. Gazze çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerinde de Gazze tarafından gönderilmesi muhtemel yakıcı balonlara karşı uyarılar yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi