İşgal güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 20 kişiyi gözaltına aldı

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 20 kişiyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaptı.

İşgal güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 20 kişiyi gözaltına aldı

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Batı Yaka’da gözaltına aldığı 20 Filistinlinin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik halk direnişi eylemlerine katıldıkları şüphesiyle aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

İşgal güçlerinin El-Halil’e bağlı Yatta ve Surif beldelerinde bu sabah 5 kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Yerel kaynaklardan ve güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, işgal güçleri Yatta’daki Fetih hareketi teşkilatı sekreteri Nebil Ebu Kabita ile Sair Muhammed En-Nevacia, Alâ Mahir, Ziyab Ebu Kabita ve Ömer Amir Yusuf El-Herini’yi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin El-Halil’in batısındaki Surif beldesinde de Alâ Beradaiyye isimli Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal güçleri Beytlahim’in kuzeyindeki El-Izze Kampı’nda 25 yaşındaki Hüseyin Celal Müsalime ve 24 yaşındaki Süleyman Abdulkerim El-Acuz’u evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Kudüs’te de işgal güçlerinin Birzeit Üniversitesi öğrencisi Mis Ebu Ğuş’u Kalendiya Kampı’nda gözaltına aldığı açıklandı.

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs’e bağlı El-İseviyye beldesinde bir kişiyi ve Er-Ram beldesinde bir genci gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin Cenin’e bağlı Yabed beldesinde ise 7 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi