İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn iftar sofrasında

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn sokak iftarına katıldı. Finsbury Park Camii’nin organize ettiği sokak iftarında farklı dinden temsilciler de bir araya geldi.

Finsbury Park'ın kuzeyindeki Londra'da düzenlenen yıllık iftar yemeğine yüzlerce kişi katıldı. Müslüman toplulukla dayanışmayı ifade etmek için etkinliğe farklı topluluklardan insanlar katıldı. Etkinliğe İşçi lideri Jeremy Corbyn dahil çeşitli liderler hitap etti. Corbyn, “Nefret tacirleri aramızda bölünme yaratamaz” dedi. Diğer konuşmacılar, Londra’daki tüm toplulukların uyum içinde yaşamak istediklerini söyledi.

Corbyn konuşmasında şunları söyledi: 'Finsbury Park Camii'ne teşekkür ederim. Bu aşkam bizi bu muhteşem sokak iftarında ağırladığı için. Toplulukları bir araya getirmek çok çok önemlidir. Maalesef toplumumuzda ve dünyada bazı insanlar bizleri bölmek istiyor. İki yıl önce Makram Ali'nin yaşamı, aracını ibadet eden bir kalabalığın üzerine süren bir ırkçı tarafından sonlandırıldı. Kiliseler, sinagoglar, camiler bir araya gelerek, bizi bölmeye çalışıp nefret mesajları gönderenlerden daha güçlü olacağını gösterdi. Bu akşam, topluluğumuzu, bir araya gelmeyi, umudu, pozitifliği kutlayalım. Bundan yarar sağlayacak çocuklarımız için, çabalarımız için, daha güvenli daha huzurlu bir dünya için. Bu akşam burada olan herkese hayırlı Ramazanlar.'