İran'da İslam Devrimi'nin 45. yıl dönümü kutlandı

İranlılar, Pazar günü 1979 İslam Devrimi'nin zaferinin 45. yıldönümünü kutlamak için ülke çapında mitingler düzenledi.

İran'da İslam Devrimi'nin 45. yıl dönümü kutlandı

11 Şubat 1979'da gerçekleşen İslam Devrimi zaferinin 45. yıl dönümü nedeniyle bugün İran genelinde çeşitli etkinlik ve yürüyüşler düzenleniyor.

Tahran'da İslam Devrimi zaferi coşkusu

Tahran kentinde her sene olduğu gibi 11 Şubat yürüyüş merasimi vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Reisi: İslam Devrimi İran milletinin direnişinin sonucudur

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Tahran'ın Azadi Meydanı'nda düzenlenen İslam Devrimin yıl dönümü töreninde bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Reisi, İran milletinin son 45 yılda zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını belirterek, ''İran milletini durdurmak için çeşitli askeri, ekonomik, psikolojik ve medya savaşlarına başvuran düşmanlar, son zamanlarda kombine savaş başlattı, ancak birçok badire atlatan İran milleti düşmanı hayal kırıklığına uğratmayı başarmıştır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, ''Günümüzde bölgede İslami uyanış ve İslam Devrimi'nin başarılarına tanıklık ediyoruz. Gittikçe ilerleyen İran İslam Cumuriyeti engel tanımaz.'' ifadesini kullandı.

''İslam Devrimi'nin mesajı bağımsızlık, direniş ve düşmanlara karşı durmaktır.'' diyen Reisi, İranlıların dış güçlere bağımlılık yerine bağımsızlığı seçtiklerini söyledi.

Reisi, ''Bugün dünyanın en bağımsız ülkesi İran İslam Cumhuriyeti'dir ve ne Doğu'ya ne de Batı'ya bağımlı değiliz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Reisi ayrıca, ''İslam Devrimi İran milletinin direnişinin sonucudur.'' diye konuştu.

Tebriz'de İslam Devrimi Zaferi coşkusu

İslam Devrimi'nin Zafer Günü için düzenlenen etkinliklere Tebriz halkı coşkuyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Reisi 11 Şubat Yürüyüşü'nde

Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi Tahran'da düzenlenen 11 Şubat Yürüyüşü'ne katıldı.

11 Şubat yürüyüşlerinde İran'dan füze gösterisi

Devrim Muhafızları Ordusu, İslam Devrimi 45. zafer yıldönümü dolayısıyla bugün sabah saatlerinden beri başlayan 11 Şubat gösterilerinde İran’ın üretip kullanım haline getirdiği Kiyam füzesini de özler önüne serdi.

İran'da her sene İmam Humeyni'nin Paris'ten dönüş tarihi olan 1 Şubat ile devrimin ilan edildiği 11 Şubat arasındaki 10 gün boyunca çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor. Başkent Tahran ve ülkenin diğer kentlerinde 11 Şubat'ta kalabalık törenlerle devrim kutlaması gerçekleştiriliyor.

Zaferi kutlamak için Tahran'da hazırlıklar günler öncesinden başladı. Kentin dört bir köşesi, ana cadde ve meydanlar süslendi.