Rachel Corrie katledilişinin yıldönümünde yad ediliyor

“Zulüm bizdense ben artık bizden değilim” sözleri ile tarihe geçen ve siyonist buldozerinin kasıtlı olarak üzerine sürülmesi suretiyle ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie, öldürülmesinin 19. yıldönümünde yad ediliyor.

Rachel Corrie katledilişinin yıldönümünde yad ediliyor

16 Mart 2003 tarihinde işgal güçlerinin Gazze’de gerçekleştirdiği yıkımlara tepki göstermesi esnasında bir işgal rejiminin buldozerinin kasıtlı olarak üzerine sürülmesi suretiyle ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie, öldürülmesinin 19. yıldönümünde anılıyor.

Rachel Corrie kimdir?

ABD'nin Washington kentinde 1979'da dünyaya gelen Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Hareketi (İSM) gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, 16 Mart 2003'te turuncu renkli ceketini giyerek, eline aldığı megafon ile Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına karşı çıktığı sırada işgalcilere ait bağlı zırhlı bir buldozerle ezilerek öldürüldü.

"Bırakın Tek Başıma Direneyim"

Yabancı olduğu için işgalcilerin yıkım araçlarını durdurabileceğini zanneden Corrie buldozerin önüne geçmiş ancak İsrail buldozeri Corrie'yi ezmişti. Adı Filistin'de pek çok okul, hastane ve yeni doğmuş çocuğa verilen Rachel Corrie'nin anısına çok sayıda film yapıldı, tiyatro oyunları oynandı ve kitaplar yazıldı. Corrie'nin Filistin'den ailesine yazdığı mektuplar derlenerek, "Bırakın Tek Başıma Direneyim" başlığıyla kitap olarak yayımlandı.

“Zulüm bizdense ben artık bizden değilim”

Corrie'nin ölüm haberini büyük bir şaşkınlıkla karşılayan Filistinliler, Corrie için büyük bir cenaze töreni düzenlemişti. Dünyanın her yerinde iyilik öncüsü olarak ebedileşen Corrie'nin adına Filistinlilerin Gazze'deki dramına ışık tutan çok sayıda film çekilirken İrlanda'dan Gazze'ye yardım götüren gemiye de onun ismi verilmişti. Rachel Corrie, “Zulüm bizdense ben artık bizden değilim” sözleri ile tarihe geçmişti.