İran ve Malezya ticari işbirliğini artırmayı planlıyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İranlı ve Malezyalı firmalar arasında oluşturulan ticari ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında işbirliğinin artırılması için çok sayıda alan olduğunu söyledi.

İran ve Malezya ticari işbirliğini artırmayı planlıyor

Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakup ile telefonda görüşen Reisi, Malezya Milli Günü'nü bu ülke halkı ile Malezya Başbakanı'na tebrik ederek, ''Malezya, İran dış politikasında önemli konuma sahiptir'' diye konuştu.

İkili ilişkilerin siyasi, ekonomik ve kültürel yönlerden iki ülke halklarının lehine gelişmesini umduklarını dile getiren Reisi, ''Ekonomik, bilimsel, araştırma, ye teknolojiler gibi alanlarda ve ticari anlaşmaların nihaileşmesi konusunda işbirliğimizin seviyesini yükseltebiliriz. İki ülke şirketleri arasındaki ilişkiler iyi seviye olmasına karşın İran ve Malezya ticari ilişkileri, mevcut kapasitelerle orantılı ilerlememiş ve çok geliştirilebilir'' değerlendirmesinde bulundu.

İran, Malezya için Asya'da çok önemli ortaktır

Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakup da bu telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Reisi'nin iki ülke ilişkilerinin artması için gösterdiği çabadan dolayı teşekkürlerini sunarak, ikili ilişkileri Malezya devleti ile halkı için gurur verici olduğunu nitelendirerek, ''İran her zaman İslam Ümmeti için önemli bir ülke olmuştur'' dedi.

İran ile işbirliğini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Sabri Yakup, ''İran, Malezya için Asya'da önemli ticari ortaktır ve iki ülke ilişkilerinin son yıllarda çarpıcı şekilde artmasından dolayı çok mutluyuz'' diye ekledi.