Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: İran, Erbil saldırısına gerekçe gösterdiği 'Mossad varlığı'na ilişkin hiçbir belge sunmadı

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran’ın Erbil saldırısına gerekçe olarak gösterdiği Mossad varlığına ilişkin hiçbir belge sunmadığını belirterek, “İran’ın israil’e yanıt vermek için Kürdistan Bölgesi’ni seçmesi bize ilginç geliyor. Bu olay bir daha tekrarlanmamalı” ifadelerini kullandı.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: İran, Erbil saldırısına gerekçe gösterdiği 'Mossad varlığı'na ilişkin hiçbir belge sunmadı

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak’ta yayın yapan Dicle televizyonuna verdiği röportajda, İran’ın Erbil’e yönelik füze saldırıyla ilgili Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Areci’yle birlikte Tahran’a ziyarette bulunduklarını söyledi.

Bakan Hüseyin, İranlı yetkililerin, füzelerle vurulan evin Mossad tarafından kullanıldığını öne sürdüğünü ancak bunu kanıtlayacak hiçbir belge sunmadığını belirterek, “İran Mossad’ın Erbil’de varlık gösterdiğini biliyordu madem, neden daha önce Irak’ı bilgilendirmedi?” diye sordu

Fuad Hüseyin ayrıca, İran’ın, saldırıdan önce israil’in buradaki varlığıyla ilgili Irak istihbaratına bilgi verdiğine dair iddialarında gerçeği yansıtmadığını belrterek, “İran’ın israil’e yanıt vermek için Kürdistan Bölgesi’ni seçmesi bize ilginç geliyor. Bu olay bir daha tekrarlanmamalı” ifadelerini kullandı.

Kürdistan yargısından, Erbil saldırsının BMGK'ya taşınması çağrısı

13 Mart gecesi Kürdistan'ın başkenti Erbil’de bir bölgeye yönelik gerçekleşen füzeli saldırıyı İran Devrim muhafızları ordusu üstlenmiş ve siyonist israil’in Kuzey Irak’taki stratejik merkezleri"nin hedef alındığını ileri sürmüştü.

Erbil yönetimi ise saldırılarının hedefinin "İsrail üsleri" olduğu iddialarının "temelsiz" olduğunu belirterek, "Erbil'de İsrail üsleri olduğu" iddialarını reddetmiş, saldırıda sivil yerleşim birimlerini 12 balistik füzeyle hedef alındığı belirtilmişti.