İran dışişleri bakanı Lübnan'da Hamas ve İslami Cihad'ın liderleriyle görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Lübnan'da, Hamas ve İslami Cihadın liderleriyle bir araya geldi.

İran dışişleri bakanı Lübnan'da Hamas ve İslami Cihad'ın liderleriyle görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yaptığı ziyaret sırasında Filistinli grup liderlerini temsil eden bir heyetle toplantı yaptı.

Filistin heyetinde Filistin İslami Cihad (PIJ) Genel Sekreteri Ziyad el-Nahla, Hamas üst düzey yetkilisi Usame Hamdan ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreter Yardımcısı Jameel Mazhar yer aldı.

Toplantıya Batı Asya ve Kuzey Afrika İşlerinden Sorumlu İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Yardımcısı Mehdi Shushtari ve İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Ammani de katıldı.

Kaynaklar Al Mayadeen'e , toplantının başında el-Nahla’nın Gazze Şeridi'ndeki mevcut duruma ilişkin bilgiler sunarak direnişin ve Filistin halkının dayanıklılığını vurguladığını söyledi.

"Ufukta bu kararlılıktan kaynaklanan zafer işaretleri beliriyor" dedi.

Kaynaklara göre el-Nahla, "zamanın direnişten yana olduğuna" dikkat çekerken, İsrail düşmanının iç ve uluslararası baskılarla karşı karşıya olduğunu ve hiçbir hedefine ulaşamadığını vurguladı.

Al-Nahla, "İran ve Direniş Ekseni'nin El Aksa Tufanı Operasyonu'ndaki rolü" nedeniyle minnettarlığını ifade ederek, bu savaşta mümkün olan en yüksek başarıları elde etmek için Filistin birliğinin önemini vurguladı.