İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüştü

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’i ile görüştü. Ferhan, İbrahim Reis'i ülkesine davet etti.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüştü

Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanları, Ferhan’ın İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşmesinden önce ikili ve bölgesel konularda bir görüşme gerçekleştirdi. Ferhan, Reisi’ye Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakan Muhammed bin Selman’ın selamlarını iletti. Ferhan ayrıca Reisi’yi en yakın zamanda Suudi Arabistan’a beklediklerini ifade etti.

Ferhan Abdullahiyan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve içişlerine karışmama temeline dayandığını söyledi.

Ferhan iki ülke arasında bölgesel güvenlik, özellikle deniz seyrüsefer güvenliği konusunda iş birliğinin önemine ve bölgedeki tüm ülkeler arasında iş birliğinin ve kitle imha silahlarından kurtulmanın sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Abdullahiyan ise İran ile Suudi Arabistan arasında iki büyükelçinin isim değişimini açıklayarak, onları onaylamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca İran ve Suudi Arabistan’ın ekonomik, siyasi ve sınır komiteleri kurma konusunda anlaştıklarına dikkat çekti.