Irak'ta polis müdahalesinde 4 kişi öldü

Bağdat’ta bugün güvenlik güçleri ve protestocular arasında yaşanan çatışmalarda 4 kişi yaşamını yitirdi.

Irak'ta polis müdahalesinde 4 kişi öldü

Sadr'ın, dün attığı tweette "göstericilerin işlerine olumlu ya da olumsuz hiçbir şekilde karışmayacağını" duyurması, göstericileri desteklemekten vazgeçtiği yorumlarına neden oldu. Bu gelişmelerin ardından Irak polisi de göstericilere müdahale ederek bazı çadırları yaktı. Çıkan olaylarda en az 4 gösterici yaşamını yitirdi.

Savunma Bakanlığına bağlı Güvenlik Medya Ağından yapılan yazılı açıklamada, göstericiler tarafından düzenlenen eylem nedeniyle Bağdat'ta araç trafiğine kapatılan Muhammed el-Kasım otobanı, Tayaran Meydanı ve Ahrar Köprüsü'nün tamamen açıldığı bildirildi.

Açıklamada, 1 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen gösteriler nedeniyle bölgede çöp yığınlarının biriktiği, trafiğe açılan noktalarda temizlik çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Basra'da göstericilerin çadırları yakıldı

Yerel medyada çıkan haberlere göre de güvenlik güçleri, Bağdat'ta protestoların merkezi ve simgesi olan Tahrir Meydanı'ndaki göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahaleye başladı.

Edinilen bilgilere göre güvenlik güçleri güneyde bulunan Basra'daki göstericilere de dün geceden itibaren müdahale etmeye başladı.

Müdahale sırasında meydandaki protestocular tarafından kurulan bazı çadırların yakıldığı ve göstericilerin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Ajanslar