Irak ve Suriye'deki en büyük ABD üsleri vuruldu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran destekli grupların dün gece yarısından sonra Suriye'deki en büyük ABD üslerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırdığını ancak ölüm ve yaralanmalara ilişkin herhangi bir bilgi alınamadığını açıkladı.

Irak ve Suriye'deki en büyük ABD üsleri vuruldu

SOHR, hedef alınan yerin Deyrizor'un doğu kırsalındaki el Ömer petrol sahası olduğu ve saldırının, Deyrizor'un kuzey kırsalındaki Koniko sahasındaki ABD üssünün benzer şekilde hedef alınmasından birkaç saat sonra gerçekleştiğini bildirdi.

Irak silahlı grupları günün erken saatlerinde, Suriye'deki iki ABD üssünü insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını duyurdu. Irak İslami Direniş grupları, Telegram uygulaması aracılığıyla yaptıkları kısa açıklamada, hedeflenen iki üssün Yeşil Köy ve Koniko Sahası'nda bulunduğunu açıkladı. Irak İslami Direniş grupları, saldırının İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşına yanıt olarak geldiğini aktardı.

Haber kaynakları, Cumartesi günü Irak'ın batısındaki Ayn el Esad Hava Üssü'nün drone ile hedef alındığını bildirdi.

Bu üs Amerikan birliklerini barındırıyor. Irak'ın batısında El-Anbar Eyaleti'nde yer almaktadır. 

Lübnanlı Al-Mayadeen TV muhabiri, Amerikan üssü Ayn el-Esad'a yönelik bu saldırının drone ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Saldırının sorumluluğunu Irak İslam Direnişi üstlendi.