Irak ordusundan katliam gibi ev baskını: 15'i çocuk, 24 kişi öldürüldü

Irak’ın Babil kentinde güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği baskında aynı aileden 24 kişi öldürüldü. Hayatını kaybedenler arasında 15 çocuk da bulunuyor.

Irak ordusuna bağlı Babil Operasyonları Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Babil'in er-Reşayid bölgesinde bir evde, “terör suçlamasıyla aranan iki kişinin yakalanması sırasında” evden güvenlik güçlerine ateş açıldı.  Destek kuvvetlerin gelmesiyle ev ve çevresinin kordon altına alındı. Ardından da güvenlik güçleri ile aranan kişiler arasında silahlı çatışma yaşandı.

Ancak baskının nedeni ile ilgili resmi açıklamanın dışımda ırak medyasında 2 iddia ortaya atıldı. Bunlardan birincisi ev sahibinin terör suçundan arandığı ve bu nedenle baskın yapıldığı.

İkinci iddiaya göre ise ev sahibi uyuşturucu ticareti yapıyordu ve güvenlik güçleri bu nedenle eve operasyon düzenledi.

Ancak her iki iddia da 24 ferdi öldürülen ailenin yakınları tarafından yalanlandı.

Ev sahibinin kız kardeşinin aktarımına göre öldürülen ağabeyi iki kadınla evliydi. Kız kardeşi, olayın öncesinde ağabeyinin eşlerinden birinin aile içinde yaşanan bir tartışma nedeniyle küserek Bağdat'ta bulunan baba evine gittiğini söyledi.

Ağabeyi ile eşi arasında uzun zamandır sorunlar yaşandığını belirten kız kardeşi, ağabeyinin bu sorunu çözmek istediğini kaydetti.

Bağdat'taki aile evine giden yengesinin babasının,  güvenlik güçleri eşliğinde Babil’deki eve baskın düzenlettiğini ve baskın sırasında güvenlik güçlerinin evde bulunan herkese ateş açtığını ifade eden kız kardeşi, bütün ailenin güvelik güçleri tarafından açılan ateşle öldürüldüğünü, öldürülen 15 çocuğun tamamının 18 yaşın altında olduğunu kaydetti.

Güvenlik güçlerine direnen ağabeyinin çocuklarını öldürüp ardından intihar ettiği haberinin doğru olmadığını ifade eden kız kardeşi, ağabeyinin çocuklarını çok sevdiğini, böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

Baskının uyuşturucu satışı nedeniyle yapıldığı iddiasını da yalanlayan kız kardeşi “Ağabeyim yoksul bir çiftçiydi. Eski bir arabası vardı, terörle alakası yoktu. Uyuşturucu ticareti yapacak birisi değildi” diye konuştu.

Baskında, güvenlik güçlerinden ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi edinilemezken evin ertafı özel güvenlik güçleri tarafından sarılmış bunuluyor.

Rudaw