Irak Hristiyan Vakfı: YPG Hristiyanları savaşa zorluyor

Irak Hristiyan Vakfı, Suriye’nin kuzeyinde yaşayan Hristiyanların, YPG tarafından savaşa zorlandığını açıkladı.

Irak Hristiyan Vakfı: YPG Hristiyanları savaşa zorluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Operasyonu’nun ardından, bölgeyi kontrolü altında tutan YPG ve destekçileri, bölgede Hristiyanların hedef alındığı propagandasını yapmaya başladı.

Ancak şuana kadar hem bölgedeki Süryanilerden, hem de dünyadaki Süryanileri temsil eden kurumlardan yapılan açıklamalar YPG'nin yalanını ortaya çıkardı

Irak Hristiyan Vakfı: YPG Hristiyanları savaşa zorluyor

YPG'nin propagandalarına karşı son açıklama Irak Hristiyan Vakfı'ndan yapıldı.

YPG'nin işgali altında yaşayan Hristiyanlar için bir açıklama yapan Irak Hristiyan Vakfı, sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, YPG'nin Hristiyanlara baskı uyguladığını ve onları savaşa zorladığını savundu.

Süryani Askeri Meclisi, YPG'den ayrıldı

Suriye kuzeydoğusunda YPG'nin paravanı SDF çatısı altında bulunan Süryani Askeri Meclisi de YPG'den ayrıldığını açıklamıştı.

YPG'nin Süryanileri, TSK ve SMO ile çatıştırmak üzere Resulayn’a sevk etmeye çalıştığı ve bunun üzerine Süryani Askeri Meclisi’nin ayrılma kararı aldığı aktarılmıştı.

Dünya Süryani Federasyonu: YPG/PKK Süryanileri kalkan olarak kullanıyor

İsveç’te faaliyet yürüten Dünya Süryani Federasyonu da YPG'ye tepki gösterdi. Federasyonun televizyon kanalı Assyria TV’nin sosyal medya sitesi Twitter’daki hesabında yer alan paylaşıma göre, YPG'nin Suriye’de Süryanileri Türkiye’ye karşı kalkan olarak kullanmaya çalışıyor.

Paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti:

"Suriye’den gelen ilk raporlara göre YPG, Nusaybin'i, Kamışlı'nın Süryani mahallesinden bombaladı. Bununla, Türklerin Süryanileri vurmasını ve dünyaya Hristiyan mağdurlar üzerinden propaganda yapmayı amaçladı. YPG, Süryanileri kalkan olarak kullanıyor."

Ajanslar