Irak Ehli Sünnet Alimleri Birliği Başkanı: 'ABD Irak’tan ve bölgeden çıkmalıdır'

Irak Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Şeyh Halit el-Molla, Bağdat’ta düzenlenen protestolara ve bu protestoların ABD güçlerinin Irak’tan çıkarılmasına olan etkisine değindi.

Irak Ehli Sünnet Alimleri Birliği Başkanı: 'ABD Irak’tan ve bölgeden çıkmalıdır'

Molla, "Büyük şeytan Amerika’nın 2003’ten beri Irak’ın egemenliğini ihlal etmesinin ardından Irak halkının yanıtı çok açıktır. Onlar bu protestolarla şunu demek istemektedir; Amerika Irak’tan ve bölgeden çıkmalıdır. Bu, Amerika’nın Irak’ta, Yemen’de, Suriye’de, Libya’da ve diğer Arap ve İslam topraklarında art arda işlediği cinayetlere en iyi yanıttır." dedi.

ABD'nin bölgedeki varlığının iki hedefi olduğunu söyleyen Molla, "Bunlardan birincisi Arap ve İslam ülkelerinin zenginliğini yağmalamak ve siyasi kararlarına hükmetmek, ikincisi de siyonist rejimi desteklemektir." ifadelerini kullandı.

Molla, şunları söyledi:

"Büyük şeytan Amerika, Irak’ta fitne çıkarmaya çalışıyor ve bunu yaparak, Iraklılar arasında yolsuzluk, iç çatışma ve partizanlığın yayılmasına neden oldu. Ama şimdi Irak halkı kendi sözünü söyledi ve 'Amerika defol' sloganıyla açıkça şunu haykırdı; bugün, egemenliğimizi yeniden kazandık diyebiliyoruz ve hiç kimseye halkın bir görüşü ve sözü yok deme izni vermeyeceğiz, aksine bu millet sözünü cesaretle ve tarafsız olarak dile getirdi. Amerika, despotluk, diktatörlük ve bölgenin zenginliklerini yağmalamanın peşindedir. Biz, Amerikalıların sözlerine kulak asmıyoruz. Iraklıları ve onların eylemlerini, Irak parlamentosu ve hükümeti tarafından yapılan diplomatik eylemleri ve barışçıl gösterileri dinliyoruz ancak Amerikalılar Irak'ta kalmakta ısrar ederse, Iraklıların başka sözleri olacaktır."

İLKHA