İngiltere'nin Ukrayna'dan kabul ettiği mülteci sayısı tepki çekti

Savaşın öncesinde Rusya'ya karşı sert açıklamalar yapan, işgal başladığında ise adeta Rusya'ya yönelik 'yaptırım yarışına' giren İngiltere'nin sadece 300 Ukraynalı mülteci kabul ettiği ortaya çıktı.

İngiltere'nin Ukrayna'dan kabul ettiği mülteci sayısı tepki çekti

Rusya'nın  Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu 14. günde devam ederken, BM'nin son açıklamalarına göre ülkeyi  terk eden sivillerin sayısı 2 milyonu aştı.

Başta yakın ülkeler olmak üzere çok sayıda bölgeye dağılan siviller savaşın acı yüzünü gözler önüne serdi.

Savaş öncesi dönemde Rusya’ya en ateşli tehditleri savuran ve Ukrayna’nın arkasında olacağını her fırsatta söyleyen İngiltere ise Ukrayna’dan kaçan 2 milyonu aşkın mülteciden sadece 300 kişiyi kabul ettiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna yönelik tutumuna karşı başından beri sert tepki gösteren ve yaptırımlar konusunda da birçok ülkeye öncülük eden İngiltere'nin savaştan ve ölümden kaçan Ukraynalı mültecilerden bugüne kadar sadece 300 kişiyi kabul etmiş olması ve İngiltere'nin bu konuda ki tavrı adeta "Savaşa evet, mülteciye hayır" olarak nitelendirildi.

26 BİN KİŞİDEN 300'Ü KABUL EDİLDİ

İngiltere İçişleri Bakanlığı, önceki gün toplam 17 bin başvurunun yapıldığını, yaklaşık 9 bin kişinin ise evrak eksikliklerinden ötürü başvuruyu tamamlayamadığını belirtti. Toplamda 26 bin 700 başvuru arasından sadece 300 kişinin kabul edilmesi, ülke genelinde de tepkilere yol açtı.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper, kabul edilen göçmen sayısının "şaşırtıcı derecede düşük ve acı verici" olduğunu belirterek hükümeti eleştirdi.

Ukraynalılar ise, İngiltere'nin evrak işlemlerinin oldukça karmaşık olduğunu, bürokratik süreçte bir sürü engelle karşılaştıklarını ve karşılaştıkları bu tutumdan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirttiyor.