İngiltere'nin terörle mücadele stratejisinde oklar yeniden Müslümanlara yöneldi

İngiltere’de radikalleşme eğilimi olan kişileri ‘belirleme ve bildirme’ zorunluluğu getiren Prevent programı, Müslümanlara karşı ırkçı uygulamaları meşrulaştırıyor.

İngiltere'nin terörle mücadele stratejisinde oklar yeniden Müslümanlara yöneldi

İngiltere’de aşırılıkla mücadele stratejisi olarak 2015’te uygulamaya giren ve kamu yöneticilerine radikalleşme eğilimi olan kişileri ‘belirleme ve bildirme’ zorunluluğu getiren Prevent programı, Müslümanlara karşı ırkçı uygulamaları meşrulaştırıyor.

El Hudhud sitesinin haberine göre, Londra’nın terörle mücadele stratejisinde okların yeniden Müslümanlara yöneldiği görülüyor. Çünkü gene ‘İslami aşırıcılığın yol açtığı tehdidin’ ıslah edilmesi konusu yeniden vurgulanmaya başladı.

İngiliz hükümeti tarafından bu stratejiyi sürdürmek üzere William Shawcross atandı. Shawcross, 2012’de tüm Avrupa ülkelerinde artan Müslüman sayısına değinerek yaptığı bir konuşmada, İslam’ın, İngiltere’nin geleceğini tehdit eden en önemli tehlikelerden biri olduğunu söylemişti.

Ayrıca faaliyetlerinin sadece yasaklı örgütlerde aşırılık yanlısı ideolojiyle mücadele ile sınırlı kalmaması aynı zamanda yerel aşırılık yanlılarını da kapsaması gerektiğini söylemişti.

‘Laik Demokrasi için İngiliz Müslümanlar’ adlı yardım kuruluşundan Yasmin Al-Bahai Brown, Aye gazetesinde yer alan bir yazısında Shawcross’un atanmasını eleştirerek, onun her zaman İslam ve Müslüman karşıtı açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Brown ayrıca Müslümanlara yönelik yanlış algılara karşı etkili bir strateji tasarlamanın önemini de vurguladı.