İngiltere'deki Müslüman gençler camileri korumak için harekete geçti

Aşırı sağcı grupların Müslümanlara ve camilere yönelik şiddetli protestolarının gölgesinde, bir grup Müslüman genç, camileri bu grupların saldırılarına karşı korumak için harekete geçti.

İngiltere'deki Müslüman gençler camileri korumak için harekete geçti

El Şuruk sitesinin haberine göre, son dönemde aşırı sağcı grupların öncülük ettiği protestolarda yaşanan gerginlikler neticesinde İngiltere’nin en az dört şehrinde camiler bu gruplar tarafından saldırıya uğradı.

Birçok yerel kuruluş camilerin bazılarında taş ve su şişesi atma vb. olaylara tanık olunması sonucunda bu eylemlere karşı harekete geçti.

Yeni kurulan bir organizasyon Kuzey Batı İngiltere’den 1.500’den fazla üyelik başvurusu aldı.

İsmini vermek istemeyen bu örgütün kurucusu, kuruluş amaçlarının yaşadıkları bölgede bir sorun olduğunda birbirlerine bilgi vermek amacıyla kurulduğunu söyledi.

İngiltere’de yaşanan olayları endişeyle takip etttiklerini ve olayın büyüklüğü ve ani oluşu karşısında şok olduklarını belirtti.

Protect’in kurucusu şöyle diyor: Kendimizi savunmak için silah kullanmıyoruz. Daha doğrusu camiye yönelik olası bir saldırıyı ancak ihbar edilen yerde bulunarak halledeceğiz ve böyle bir şeye izin vermeyeceğiz.

Londra Polisi daha önce yaptığı açıklamada, protesto hakkını şiddet eylemleri gerçekleştirmek veya bölge sakinlerine veya polise karşı ırksal ve dini nefreti kışkırtmak için bir araç olarak kullanan kişilere tolerans göstermeyeceklerini söylemişti.