İngiltere'de Taliban paniği: Pakistan'la temasa geçti, parlamento Afganistan gündemiyle toplanıyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Afganistan'ın geleceğiyle ilgili derin endişelerini, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile paylaştığını bildirdi. İngiliz Parlamentosu'da acil olarak Afganistan gündemiyle toplanıyor

İngiltere'de Taliban paniği: Pakistan'la temasa geçti, parlamento Afganistan gündemiyle toplanıyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Afganistan'ın geleceğiyle ilgili derin endişelerimi Dışişleri Bakanı Kureyşi ile paylaştım" dedi. 

Raab, "Uluslararası toplumun, Taliban'a şiddetin sona ermesi ve insan haklarının korunması gerektiğini söyleme konusunda birleşmesi kritik önem taşıyor" ifadeleri kullandı.

Şah Mahmud Kureyşi ile telefonda görüştüğü belirtilen İngiliz Bakan, iktidardaki Muhafazakar Parti Milletvekili Tom Tugendhat ve muhalefet partisi milletvekilleri tarafından Afganistan'daki durumla ilgili herhangi bir açıklama yapmamakla eleştirilmişti.

İngiliz Parlamentosu acil olarak toplanıyor

İngiltere'de 22 Temmuz'da tatile giren ve 6 Eylül'de açılması planlanan Parlamentonun, Afganistan'daki durumu ele almak üzere gelecek hafta toplanacağı bildirildi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi kaynakları, Başbakan Boris Johnson'ın, Afganistan'daki durumu görüşmek üzere Parlamentoyu geri çağıracağını doğruladı.

İşçi Partisi Milletvekili Lisa Nandy, Parlamentonun geri çağrılmasının son derece iyi bir haber olduğunu belirterek, "Bu kararın uzun sürdüğünü düşünüyorum çünkü hükümetin bununla başa çıkmak için net stratejisi yok." değerlendirmesinde bulundu.