İngiltere'de aşırı sağcıların camiye saldırısına müdahale eden 53 polis yaralandı

İngiltere'nin Southport kentinde aşırı sağcı grubun camiye yönelik saldırısına müdahale eden 53 polis memurunun yaralandığı bildirildi.

İngiltere'de aşırı sağcıların camiye saldırısına müdahale eden 53 polis yaralandı

Merseyside polisi, kentte 29 Temmuz'da gerçekleştirilen, 3 çocuğun ölümüne, 8'i çocuk 10 kişinin yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırıyı bahane eden aşırı sağcıların Southport Islamic Society Camisi'ne dün yaptığı saldırının bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, atılan taşlar, şişeler, çöp konteynırları ve arbede nedeniyle 53 polisin yaralandığı, bunların 4'ünün bölgeye dışardan destek için gelen Lancashire emniyetine bağlı olduğu ifade edildi.

Yaralanan polislerden 8'ine, aldıkları darbelere bağlı olarak burun kırığı, çatlak, kesik ve beyin sarsıntısı teşhisi konulduğu belirtildi.

Saldırganların polis köpeklerine de zarar verdiği ifade edilerek, bir köpeğin ayağına dikiş atıldığı, bir diğerinin ağzında ve ayağında yaralar oluştuğu, Quga isimli köpeğin de arka ayağında yanık olduğu bilgisi verildi.

Yaşanan olaylar nedeniyle 4 kişinin gözaltına alındığı, bunlar hakkında şiddet ve kesici alet bulundurmaktan işlem başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların, bir bahçe duvarının yıkılması, duvar parçalarının camiye ve bir iş yerine atılması, polis aracının ve çöp konteynırlarının yakılması suçlarını işlediği ifade edildi.