İngiltere ve Avusturya'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararları

İngiltere, Ukrayna'da ön cephede savaşan Rus generallerin yanı sıra Rus ordusunu destekleyen şahıs ve işletmelere yönelik yeni yaptırım kararı alırken, Avusturya petrol ve gaz şirketi OMV, Rusya’dan petrol ithalatının durdurulduğunu açıkladı.

İngiltere ve Avusturya'dan Rusya'ya yeni yaptırım kararları

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiliz istihbaratının, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'taki saldırılarını ve Mariupol'daki kritik ve sivil altyapının kasıtlı bombalandığını ortaya çıkardığı aktarıldı.

Açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'un, söz konusu istihbaratın ardından Rus savunma aktörlerini hedef alan 26 kişi ve işletmeye yeni yaptırım kararı aldığı duyuruldu.

Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden saldırganlık savaşına yanıt olarak İngiliz hükümetinin, Rus ordusunun kilit liderlerine ve cephe hattını yönetenlere yönelik yeni yaptırımlar uygulayacağı ifade edildi.

İngiliz hükümetinin aldığı bu yeni yaptırım kararı listesinde, Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Nikolay Bogdanovskiy de yer alıyor.

Avusturya, Rusya'dan petrol ithalatını durdurdu

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle batılı ülkeler Rusya hakkında yaptırım kararı almaya devam ederken, Avusturya’dan yeni bir açıklama geldi.

Avusturya’nın başkenti Viyana merkezli petrol ve gaz şirketi OMV, Rusya’dan petrol ithalatının durdurulduğunu bildirdi.

OMV’den bir temsilci kararla ilgili yaptığı açıklamada, `Şu anda Rus petrolünü işlemiyoruz' ifadelerini kullandı.

Avusturya İstatistik Ofisi'ne göre 2021 yılında Avusturya'ya tedarik edilen 596 bin ton petrolün sadece yüzde 7,8'i Rusya'dan ithal edildi.