İngiltere polisi İslamofobik olaylar nedeniyle Elon Musk'ı yargılamakla tehdit etti

İngiltere'deki Müslüman karşıtı ayaklanmalar, internette yanlış bilgi ve nefret söyleminin yayılmasıyla başladı.

İngiltere polisi İslamofobik olaylar nedeniyle Elon Musk'ı yargılamakla tehdit etti

Londra Emniyet Müdürü, İngiltere'de devam eden aşırı sağcı, Müslüman karşıtı protestolar sırasında yabancıları internette "nefret körükledikleri" gerekçesiyle dava etmekle tehdit etti ve milyarder ve X'in sahibi Elon Musk'ın potansiyel olarak dava edilebileceğini söyledi. 

Komiser Sir Mark Rowley  Sky News'e verdiği demeçti, "İnsanlara kanunun tüm gücünü kullanacağız. Ve ister bu ülkede sokaklarda suç işliyor olun, ister çevrimiçi olarak daha uzaklardan suç işliyor olun, peşinize düşeceğiz," dedi.

Komiser, İngiltere dışında yaşayan sosyal medya kullanıcılarının suçlanmasıyla ilgili soru sorulduğunda, "Klavye savaşçısı olmak sizi yasadan güvende kılmaz" dedi ve "Elon Musk gibi kişileri" potansiyel soruşturma hedefleri olarak adlandırdı. 

Yüzlerce kişi tutuklandı , 300'den fazlası Müslüman karşıtı ayaklanmalara şüpheli katılımları nedeniyle suçlandı ve 30'dan fazlası çevrimiçi suçlarla suçlandı. Bu suçlar, devam eden şiddetli ayaklanmaların görüntülerini paylaşmaktan veya Crown Prosecutorial Service'in "şiddet veya nefret" kışkırtıcı olarak tanımladığı içerikleri yayınlamaktan oluşuyor.

Musk, diğer bazı eleştirmenlerle birlikte hükümeti ifade özgürlüğünü kısıtlamakla ve beyaz İngiliz şüphelilerin göçmenlere kıyasla daha ağır cezalandırıldığı "iki kademeli" bir adalet sistemi işletmekle suçladı. 

Musk, X'te yeni seçilen Başbakan Keir Starmer'ı bir Nazi subayına, İngiliz hükümetini ise George Orwell'in "1984" totaliter diktatörlüğüne benzeten bir dizi paylaşıma ek olarak, "İngiltere'de adalet kesinlikle eşit değil gibi görünüyor" dedi .

‘Yasal ama zararlı' çevrimiçi içerik’

Telegraph gazetesinin haberine göre Starmer, İngiltere'nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası'nda değişiklik yaparak "yasal ama zararlı" içeriklerin yayılmasına olanak sağlayan sosyal medya şirketlerini cezalandırmayı planlıyor.

Maddenin başlangıçta eski Muhafazakar hükümet tarafından geçirilmesi düşünülüyordu ancak Ticaret ve Sanayi Bakanı Kemi Badenoch'un yasa tasarısını "incinmiş duyguları yasalaştırmak" olarak eleştirmesi üzerine geri çekildi.

Elon Musk, İngiltere'deki isyancıların Falkland Adaları'na gönderileceği yönündeki yalan haberi paylaştı

Elon Musk, The Telegraph'a atfedilen sahte bir makaleyi paylaşarak, Keir Starmer'ın aşırı sağcı isyancıları Falkland Adaları'ndaki "acil gözaltı kamplarına" göndermeyi düşündüğünü iddia etti.

Musk, yaklaşık 30 dakika sonra paylaşımını sildi ancak Politics.co.uk tarafından alınan ekran görüntüsünde paylaşımın yaklaşık iki milyon kez görüntülendiği görüldü.

Paylaşımda, aşırı sağcı Britain First grubunun eş lideri Ashlea Simon'ın paylaştığı bir fotoğrafa, "Hepimiz Falkland Adaları'na sınır dışı ediliyoruz" notu eklendi.

Telegraph makaleyi hiç yayınlamadığını doğruladı ve "Bu, var olmayan bir makale için uydurulmuş bir başlıktır. İlgili platformları bilgilendirdik ve gönderinin kaldırılmasını talep ettik." dedi.

Musk, sahte raporu paylaştığı için özür dilemedi ancak İngiltere hükümetinin ve kolluk kuvvetlerinin isyanları ele alış biçimini eleştiren içerikler yayınlamaya devam etti.