İngiliz Milletvekili Bridgen: Binlerce kişi modern köle gibi çalışıyor

İngiltere'de Leicestershire Milletvekili Andrew Bridgen, hazır giyim sektöründe çalışan binlerce kişinin modern köleliğe eşdeğer koşullarda çalıştığını söyledi.

İngiliz Milletvekili Bridgen: Binlerce kişi modern köle gibi çalışıyor

Kuzey batı Leicestershire Vekili Bridgen, Sky News'e verdiği mülakatta, Covid-19 nedeniyle karantina uygulamalarının devam ettiği bugünlerde perakendeciler için üretim yapan on bin kişinin kölelik koşullarında çalıştığını dile getirdi.

Bridgen, "Yaklaşık 10 bin kişi etkin biçimde modern köle olarak çalışıp internet üzerinden satış yapan perakendecilere kıyafet dikiyor." ifadesini kullandı.

İngiltere merkezli Sosyal Adalet Merkezi (CSJ) isimli düşünce kuruluşunun yayımladığı son rapora göre ise İngiltere'de bu şartlarda çalışan mağdur sayısı 100 binin üzerinde.

Doğu Leicester Milletvekili Claudia Webbe de, bu sektörde çalışanların saat başına 2 buçuk ile 3, 80 pound arasında değişen ücretler aldıklarını belirtti.

Temmuz başında, Leicester'de moda devi Boohoo'ya tedarik yapan bir fabrikanın, çalışanlarına saat başı 3,50 pound ödeme yaptığı yönündeki haberin yayımlanmasının ardından, Boohoo'nun hisse değeri 1 milyar pound (1,26 milyar dolar) düşmüştü.

Yetkililer, özellikle atölyelere yönelik kontrollerini arttırmış durumda.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Göçmen Birimi kolluk kuvvetleri de sokaklarda devriye geziyor.

İngiltere Adalet Bakanı Robert Buckland, hükümetin durumun farkında olduğunu ve önlemler aldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise, Leicestershire'de Covid-19 vakalarının artmasının ardından kentte yeniden karantina uygulaması başlattıklarını ve hazır giyim fabrikalarının da buna katkı sağlamış olabileceğini öngördüklerini belirtti.

Euronews