İmran Han: Camiye saldırı yapanların nereden beslendiklerini iyi biliyoruz

Pakistan’da dün bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı yükselirken olayla ilgili açıklamada bulunan Başbakan İmran Han, “Artık saldırıya yapanların nereden geldiklerine ve nereden beslendiklerini iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İmran Han: Camiye saldırı yapanların nereden beslendiklerini iyi biliyoruz

Peşaver'deki Kucha Risaldar Camisi'nde cuma namazı esnasında yapılan saldırıyı sert bir şekilde eleştiren Han, "Peşaver İmambargah'a yapılan korkak terörist saldırının ardından, istihbarat birimleriyle beraber operasyonları şahsen izliyorum ve koordine ediyorum. Artık saldırıya yapanların nereden geldiklerine ve nereden beslendiklerini iyi biliyoruz. Onların peşinden gittiklerine dair tüm bilgilere sahibiz." dedi.

Han ayrıca, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimi iletiyor yaralıların iyileşmesi için dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada da, Peşaver'deki Kucha Risaldar Camisi'nde cuma namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 63'ye yükseldiği yaralı sayısının da 200 civarı olduğu belirtildi.

Yaralıların tedavileri devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

DEAŞ, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda saldırıyı üstlenirken bu konuyla ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.