İmran Han: ABD’ye askeri üs vermediğim için hükümetimizi devirdiler

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han Peşaverde düzenlediği mitingde konuştu. ABD’ye Pakistan’da askeri üs vermediği için dış müdahale sonucu meclis yoluyla hükümetinin devrildiğini söyleyen Han, erken seçim çağrısında bulundu.

İmran Han: ABD’ye askeri üs vermediğim için hükümetimizi devirdiler

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han, mecliste düzenlenen 'güvensizlik' oylaması yoluyla görevden alınmasının ardından ilk mitingini Peşaver'de düzenledi.

On binlerce Pakistanlının katıldığı mitingde destekçilerine hitap eden Han, halktan kendisine yönelik dış komploya karşı barışçıl gösteriler yapmasını istedi.

ABD karşıtı sloganların atıldığı mitingde halk, PTI liderinin görevden alınmasını sağlayan muhalefete sert tepki gösterdi.

Han, ABD’ye Pakistan’da askeri üs vermediği için Washington'un ülkede muhalefetin eliyle hükümet değişikliği yaptığını ifade ederek "ABD ülkemizde düzenlediği drone saldırılarıyla masum Pakistanlıları öldürdü" ifadelerini kullandı.

Han, dış destekle hükümeti ele geçirdiğini ifade ettiği muhalefete seslenerek "Yeni seçimler bir an önce duyurulmalı aksi halde halk meydanlara inmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

PTI lideri Han, 16 Nisan'da Karaçi'de de miting düzenleyeceğini açıkladı.

Han, “Pakistan, yabancı güçlerin kukla bir devleti olarak değil bağımsız, egemen bir devlettir. Bu yüzden tüm halkımızın barışçıl gösterilerimize gelmesini istiyorum” dedi.

İmran Han hükümeti düşmüştü

Ülkede 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, mecliste 11 Nisan'da düzenlenen seçimde 174 oy ile salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan olarak atanmıştı.

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylaması sonucu 174 hayır oyu alan İmran Han hükümeti düşmüştü.

İmran Han: Komplonun arkasında ABD var!

Pakistan Başbakanı İmran Han, güven oylamasında hükümetinin düşürülmesi halinde, muhalefetin kuracağı bir hükümeti tanımayacağını söylemişti.

Han, Pakistan'da "ithal edilmiş" bir hükümeti asla kabul etmeyeceğini belirterek, tüm ülkeyi barışçıl gösteriler için sokaklara çağırmıştı.

İmran Han, hükümetini devirmek için kurulan komplonun arkasında ABD’nin olduğunu söylemiş, ABD tarafından Pakistan Büyükelçisine iletilen tehdit notunda “İmran Han başbakan olarak kalırsa ilişkilerimiz bozulacak ve zorluklarla karşılaşacaksınız” ifadelerinin yer aldığını aktarmıştı.