İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüsten vefat etti

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedavisi gören ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloglu hayatını kaybetti.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüsten vefat etti

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüs nedeniyle vefat etti. Ömer Döngeloğu'nun eşiyle birlikte tedavi gördüğü ve düne kadar hastalığın hafif seyrettiği belirtilmişti. Koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu özellikle Ramazan programları ve Peygamber efendimiz ile Sahabe-i Kirama dair çalışmaları ile biliniyordu.

Durumu iyiye giderken bir anda kötüleşti

Ömer Döngeloğlu'nun durumuna ilişkin yaşanan seyir, koronavirüs salgını tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz günlerde ekranlarının sevilen yüzü ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve Başakşehir Hastanesi'nde tedavi altında olduğu duyurulmuştu. Hastalığı stabil ilerlediği duyurulan Döngeloğlu'nun düne kadar durumunun iyiye gittiği belirtiliyordu. Ömer Döngeloğlu'nun öldüğü haberi koronavirüsün düzensiz seyri ve tehlikesine ilişkin yeni bir acı tecrübeye daha neden oldu.

Ömer Döngeloğlu kimdir?

1968 doğumlu olan Ömer Döngeloğlu İlkokulu Tokat Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu.

Ömer Döngeloğlu evli ve beş çocuk babasıydı.

Eserleri

Peygamberin İzinde

Allah’a Adanmış hayatlar

Yeryüzünün yıldızları

Sözün Miracı; DUA

Allah Resulünü görenler

Peygamberimizin Dostları

Mus’ab bin Umeyr