İİT: Kur'an’a karşı tekrarlanan saygısızlıklara karşı toplu adımlar atılmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Kur'an-ı Kerim'e ve Hz Muhammed'e yönelik tekrarlanan saygısızlıklara karşı 'toplu önlemler' alınması çağrısında bulundu.

İİT: Kur'an’a karşı tekrarlanan saygısızlıklara karşı toplu adımlar atılmalı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, örgüte üye ülkelere, Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık ve Hz. Peygamber’e (s.a.v) hakaret olaylarının tekrarlanmaması için ortak tavır alınması ve toplu adımlar atılması çağrısında bulundu.

İİT Açık Katılımlı Olağanüstü İcra Komitesi, İsveç’te Kurban Bayramı’nın ilk günü Kur’an-ı Kerim yakılması olayını ele almak üzere, dönem başkanı Suudi Arabistan’ın talebi üzerine, bugün Cidde şehrindeki genel merkezinde toplandı.

İİT Genel Sekreteri burada yaptığı konuşmada, “Maalesef, dünyadaki tüm Müslümanların bayram yaptığı o mübarek o gün, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Merkez Camii’nin önünde, Kur’an-ı Kerim’e karşı alçakça bir saygısızlık eylemi gerçekleştirildi” dedi.

İbrahim Taha, Kur’an-ı Kerim’e saygısızlığın yanı sıra Hz. Muhammed ve İslami sembollere hakaret içeren eylemlerin sıradan İslamofobi olayları olmadığı konusunda net bir mesaj verilmesi gerektiğini vurguladı.

İİT Genel Sekreteri, dini nefretin savunulmasını açıkça yasaklayan uluslararası hukukun acilen uygulanması konusunun uluslararası topluma sürekli hatırlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.