İhvan-ı Müslimin Yemen Lideri Zindâni'den Kudüs'e sahip çıkma çağrısı

İhvan-ı Müslimin Yemen Lideri Abdulmecid Zindâni, Kudüs'e sahip çıkılması için Mescid-i Aksa murabıtlarına, Gazze'deki direnişçilere, Filistin halkına, İslam ülkelerindeki yöneticilere ve dünyadaki özgür halklara çağrıda bulundu.

İhvan-ı Müslimin Yemen Lideri Zindâni'den Kudüs'e sahip çıkma çağrısı

"Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla İLKHA muhabirine demeç veren İhvanı Müslimin Yemen Lideri Abdulmecid Zindâni, Kudüs'e sahip çıkılması için yaptığı 5 çağrıyı şu şekilde sıraladı:

"Ben buradan beş çağrıda bulunmak istiyorum. Birinci çağrım, mübarek Mescidi Aksa'da sebat eden murabıt halkımızadır. Sizleri tebrik ediyorum! Sizler en yüce mescitlerden birinde, en hayırlı aylarda ve en mübarek gecelerde ribat ibadetini yerine getiriyorsunuz. Rabbim mükâfatınızı kat kat versin. Mukaddesatınızı savundunuz, azminiz ve fedakârlığınızla ümmetinizi onurlandırdınız. Hiç uyumayan Allah sizi korusun, düşmanını ve düşmanınızı zelil etsin.

İkinci çağrım, Gazze'deki direnişçileredir. Siyonist işgalcinin saldırılarına verdiğiniz yanıtla dünyayı hayrete düşürdünüz. Şimdi de bu Siyonistlere, işledikleri suçların cezasız kalmayacağına dair sert dersler veriyorsunuz. Allah sizi korusun, size yardım etsin sizinle dinini, halkınızı, toprağınızı ve şerefinizi muhafaza etsin. Allah kendine yardım edenlere elbette yardım edecektir. Şüphesiz Allah güçlüdür, yücedir.

Üçüncü çağrım büyük Filistin halkınadır. Mescidi Aksa'yı, Arapların ve Müslümanların ilk davasını koruma konusunda ümmetin sizi görevlendirdiği şekliyle birlik olun. Zaferin sabırla, kurtuluşun sıkıntılarla geldiğini size hatırlatıyoruz. 'Allah, emrinde galip olandır, ancak insanların çoğu bilmezler.'

Dördüncü çağrım, Arap ve İslam ümmetinin yöneticilerine ve halklarınadır. Filistin halkımız, elinden geleni ardına koymuyor, kıymetli olan her şeylerini feda ediyorlar. İki kıblenin ilkini ve Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in İsra yolculuğunu yaptığı yeri müdafaa için temiz ve pak kanlarını döküyorlar. Hepimiz, Filistinlilerin sebatlarını ve zaferlerini mümkün olan her şekilde desteklemeli ve olayların sıcaklığını aynı seviyesinde yaşamalıyız. Allah'u Teâlâ 'Ey iman edenler, sizi acı bir azaptan kurtaracak bir ticareti haber vereyim mi? Allah'a ve Resulüne iman edersiniz, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Bu, sizin için daha hayırlıdır; eğer bilirseniz' diye buyurmuştur.

Beşinci çağrım, dünyadaki özgür insanlaradır. Hak ve adalete destek veren, zulmü ve baskıyı reddeden insanlığınıza ve vicdanınıza sesleniyoruz. Sizleri, tarihin şahit olduğu en kötü ırkçı işgalcinin baskı ve saldırganlığına maruz kalan mazlum Filistin halkının yanında olmaya davet ediyoruz." (İLKHA)